feb.
2014

Sarcinile de munca ale unui analist de afaceri

Dupa cum ati ghicit, analistii de afaceri petrec, de asemenea, o multime de timp pentru a analiza performantele. Cea mai mare parte a acestui lucru va fi analiza datelor care au fost colectate personal. Scopul este de a identifica orice noi modele sau tendinte. Ideea din spatele acestui fapt este ca aceste modele si tendinte vor forma apoi baza solutiei sau rezolutiei unui anumit proiect.

Comunicarea este o mare parte din activitatea de zi cu zi a unui analist de afaceri. Acest lucru inseamna mai mult decat doar a vorbi cu oamenii. Analistii economici sunt de asteptat sa uzeze mesaje atat verbale cat si non-verbale, sa incurajeze comunicarea deschisa intre partile interesate si sa transmita orice constatare a celor care vor fi responsabili pentru construirea solutiei finale a unui proiect.

Documentarea rezultatelor este o mare consumatoare de timp, dar absolut necesara, o parte din rolul unui analist de afaceri. Fara documentatie nu ar exista nici o inregistrare precisa a analizelor lor sau aflarea de lucruri observate de ei.
Evaluarea este ultimul pas in acest proces si este unul important daca sunteti un analist de afaceri. Acesta este aplicat cand solutia finala este selectata si pusa in actiune. In acest moment, analistul de afaceri trebuie sa prezinte toate constatarile semnificative, precum si sa ofere opiniile sale cu privire la cel mai bun curs de actiune inainte, desi in cele din urma decizia finala nu e luata de ei. Dupa aceasta, sfaturile vor trebui sa fie oferite pentru cel mai bun mod de a pune in aplicare aceasta strategie.

Dupa ce ati citit cele de mai sus, acestea ar trebui sa va dea o idee despre calitatile necesare pentru a avea succes in analiza de business. Cele mai importante sunt abilitatile de comunicare, aplecare catre date, multiple informatii si analize si o pasiune pentru industria in care lucrati.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *