iun.
2013

Economie inventiva

Astazi, va vand un pont. Am aflat o noua metoda de a face economii de acasa si pe langa asta, mai stiu cateva. In randurile ce urmeaza o sa va propun niste solutii – unele ingenioase, altele deja cunoscute – pentru a economisi de acasa banuti pentru micile bucurii din viata:

  • clasica pusculita: de cele mai multe ori permite economisirea de monede, dar incap cu putin noroc si cateva bancnote. Daca stiti ca nu puteti rezista tentatiei, achizitionati una fara capac. Continutul acesteia se poate folosi doar prin spargere. Dezavantaj: trebuie achizitionata cate una noua in functie de necesitati.
  • cardul bancar: este probabil cel mai ultilizat mod de a economisi. Dezavantaj: drumul pana la banca cand este nevoie de banuti, plata tranzactiei daca nu sunteti studenti.
  • carti: “uitati” prin filele cartilor cateva bancnote. Cu putin noroc, veti uita la propriu de ele iar satifactia “regasirii” va fi mult mai mare. Aveti grija, multa lume uita cu anii de acest lucru, iar cand ii gasesc poate fi prea tarziu. Devalorizarea isi spune cuvantul.
  • la un prieten de incredere: cand tentatia este prea mare ca sa ii tineti la indemana, lasati unui prieten economiile si comunicati-i scopul acestora. Daca prietenul este de incredere, va opri “retragerea” pentru nimicuri si ii va innapoia cand vor fi suficienti pentru a va atinge scopul.
  • un pet de 2,5 l: infasurati un pet gol cu banda de izolat ori cu scotch colorat. Indesati in fiecare zi cate o “hartie” pana ce pusculita se umple si puneti capacul la fiecare folosire. Astfel, niciodata nu stiti exact cati banuti aveti, iar daca rezistati tentatiei un timp indelungat, va puteti face chiar si un concediu in urma sumei stranse intr-o asemenea pusculita.

Acestea sunt doar cateva din metodele ultilizate in prezent. Daca aveti o idee ingenioasa pentru a economisi, astept cu drag parerile voastre. See yea :).

 

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *