mai
2017

Cum sa pregatesti un dosar CEDO

dosar-cedoDaca esti in situatia in care iti doresti sa apelezi la Curtea Europeana a Drepturilor Omului pentru un proces in care ai primit refuz la noi in tara, trebuie sa stii ca este un dosar cedo destul de complicat ca redactare, de aceea ajutorul unui profesionist te va ajuta mult in elaborare. Trebuie sa apelezi la un avocat cu experienta in elaborarea unui dosar cedo, deoarece castigarea procesului la Curtea Europeana este influentata si de profesionismul cu care a fost elaborat acesta. Important este sa te pregatesti din timp pentru procesul de la CEDO si sa colaborezi un avocat care a mai avut procese castigate.

In ultimii ani, din ce in ce mai multe dosare ajung la CEDO, ceea ce, dupa parerea mea, este un lucru bun, deoarece se poate dovedi ca justitia de acasa sa nu fie mereu tocmai cea corecta, iar elaborarea unui dosar cedo permite o privire din exterior si un proces care nu tine de curtea de justitie din tara, unde ne putem baza pe mai multa obiectivitate si poate, chiar corectitudine. Daca este pentru prima data cand esti pus in situatia de a elabora un dosar cedo, atunci sfaturile unui avocat iti sunt indispensabile, pe parcurs, acesta te va reprezenta si te va insoti in toate etapele procesului de reprezentare in fata Curtii.

Castigarea unui proces cedo este mai mult decat un avantaj pentru persoana care a inaintat dosarul, ci si o demonstratie ca justitia de acasa se poate insela. Desigur, dureaza mai mult timp ca dosarul sa fie elaborat si procesat, insa este o sansa in plus pentru castigarea procesului. Apelarea la CEDO nu trebuie sa fie un pas extrem, ar trebui sa intre in obisnuinta noastra.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *