iul.
2017

Ce capcane pot ascunde piesele din dezmembrari si cum te feresti de ele?

Piesele din dezmembrari sunt o alternativa pe care tot mai multi soferi o aleg in ultima perioada. Motivele sunt multe, de la bugetul prea mic pana la lipsa de incredere in anumiti producatori, de la costurile mai reduse pentru mai multe piese cumparate pana la preferinta pentru piese care sa fie compatibile, dar mai ieftine. Desi sunt o solutie destul de buna si ne salveaza sa tot mergem cu masina la service si sa platim cat nu face pe reparatii, piesele din dezmembrari auto skoda pot ascunde si foarte multe capcane pe care numai cei avizati le pot „simti” inainte sa le cumpere.

Una dintre capcanele de care e bine sa ne ferim este tocmai pretul. Da, piesele sunt mai ieftine daca sunt luate din dezmembrari, dar nu trebuie sa fie ridicol de ieftine. Diferenta poate fi de 40-50% fata de piesele originale, insa daca depaseste acest prag si creste atunci cu siguranta va exista si un defect ascuns sau un grad de uzura mare mai greu de observat, o problema cu materialul. Alta capcana poate fi legata de compatibilitate. Compatibilitatea e o chestiune flexibila, un mecanic poate intelege prin piesa compatibila piesa pentru modelul respectiv de masina si doar pentru el, care se poate monta usor in ansamblu, se incadreaza perfect in sistem. Pentru cumparatorul care nu prea are cunostinte de mecanica avansata compatibilitate poate insemna doar sa fie de la producatorul respectiv si sa fie pentru seria din care e masina.

Piesa compatibila va trebuie sa indeplineasca simultan criteriile calitatii, potrivirii in sistem si al brandului auto. Cu alte cuvinte luati piese din dezmembrari auto skoda doar daca respectivul comerciant va garanteaza si va demonstreaza ca piesa dorita este pentru masina dvs., luata de la fix acelasi model dezmembrat, piesa care nu va trebui „ajustata” dupa principiul „va descurcati dvs., stie mecanicul ce sa faca”. De asemenea, daca vorbim de capcane nu avem cum sa nu amintim si de similaritatea poza-realitate. Multi comercianti pot prelucra fotografiile de pe site, e simplu, se pot ascunde imperfectiuni pe care le vezi doar cand esti cu banii dati si piesa in mana. De aceea e bine sa te asiguri ca ai posibilitatea de retur si primesti rapid banii inapoi. In fine o capcana la care poate multi nu se gandesc cand comanda piese este cea a livrarilor.

E bine ca firmele de unde comandati sa aiba costuri reduse de livrare-o astfel de firma cu livrare ieftina este si ABC CAR-sa nu platiti dublu, piese plus costuri livrare, sa puteti avea si transport gratuit pentru valori ale comenzii mai mari.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *