mart.
2016

Banii au lipici la mine sau totul despre singuratate…

baniiO cunostinta de-a mea are tot ce-si doreste… Cunostintele mele insa sunt vaste. Tot ce-si doreste un om, macar atata stiu, nu poate sa aiba. Asta pentru ca tot timpul vrem mai mult si mai mult si mai mult. De cand ma stiu mi-am dorit sa am bani multi ca sa pot calatori, sa am haine in pas cu moda, sa am o masina si o casa a mea, ori un apartament… In final, sa am cam tot ce are romanul de rand care munceste ca robul si sa ma laud si eu ca banii au lipici la mine si ca “ma uit in portofel ca la turnul Babel”.

Dar am ajuns la superba varsta a unei adolescente intarziate, care imi spune ca omul in viata nu primeste ce-si doreste ci primeste ce are nevoie. Asta pentru ca noi cautam cam ce avem nevoie si nu ce ne dicteaza rodul imaginatiei. Si ma gandeam ca acea cunostina a mea are totul… In seara asta mi-am dat seama cat de mult m-am inselat! In seara asta am vazut ca nu masina si nu apartamentul pe numele meu m-ar face fericita, nu hainele si nu tonele de jucarii pe care le pot cumpara copilului meu si in nici un caz nu calatoriile. De ce?! Pentru ca e cel mai trist lucru sa iti cumperi flori singura si sa iesi duminica in parc singura cu copilul. Si pentru ca atunci cand ajungi sa cersesti un gram de afectiune inseamna clar ca esti afectat de viata ta!

Banii n-or avea lipici la mine, dar am avut noroc! Am avut noroc de o viata simpla si plina. De o casa si de multe surprize pe care un zambet nevinovat le poate aduce, surprize placute. Joaca de-a fericirea e o joaca periculoasa: risti sa fii cel prins atunci cand iesi din ascunzatoare si risti sa fii cel care pica ultimul in joc. e la fel ca si joaca de-a vacanta atunci cand esti plictisit de munca. Viata e un joc periculos, insa metodele sau caile – noi le alegem si tot noi le facem sa fie interesante. Am ajuns putin ratata, dar macar rateurile astea au fost precedate si vor fi continuate de multe marcaje. Asta insa e alta poveste!
Multi cred ca daca “banii au lipici la mine si ma iubeste femeile” pot pune capul linistiti pe pernele de casmir. Oare???!!!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *