oct.
2016

Am evitat un accident fatal

anvelope-iarnaCu toate ca nu e inca noiembrie si nu ar fi obligatoriu sa schimbi anvelopele de vara cu cele de iarna am constatat ca multa lume care pleaca in calatorie lunga prin zone cu drumuri posibil acoperite de zapada isi ia aceasta masura de precautie. Cauciucurile de iarna asigura o aderenta mai buna pe soselele pline de gheata si zapada, franarea e mai buna, nu exista riscul de accidente mai ales in curbe.

Anul trecut am fost mai mult decat inspirat cand am schimbat anvelopele de iarna uzate cu unele noi, comandate online. De ce? Pentru ca am fost la un pas de dezastru intr-o zona in care practic nu avea cine sa ma ajute. Urma sa ajung cu tot cu familia prin zona Hunedoarei, totul a fost bine si frumos pana am trecut de Carpati si am inceput sa mergem spre Sibiu. Temperaturile scazusera mult in ultimele zile insa nu ne gandeam ca va fi si zapada si portiuni cu polei. Cand am plecat de acasa am zis doar in treacat, la sfatul unui amic, hai sa schimbam si anvelope de iarna ca sa arate masina mai frumos.

Nu a durat decat cateva minute inlocuirea, insa acest gest aparent banal ne-a salvat viata. Foarte aproape de Hunedoara am ajuns intr-o portiune de drum un ninsese destul de mult cu doar cateva ore inainte sa ajungem noi acolo. In fata noastra mai erau vreo doua masini, in spate altele doua. La un moment dat, cel din fata a facut o manevra riscanta si ne-am trezit foarte aproape de urmatoarea masina, la un pas de accident. Am franat cat am putut de brusc si de tare, masina s-a oprit la timp si am evitat accidentul. Cei din spate au reactionat si ei si totul a fost fara probleme, drumul a continuat. Ganditi-va doar ce s-ar fi intamplat cu niste cauciucuri de vara pe zapada proaspata si putin polei.

Impactul putea sa fie fatal mai ales ca in jur erau destui copaci si rape unde puteam plonja foarte usor de la alunecare. Daca nu am fi avut cauciucuri de iarna care asigura franarea perfecta pe orice carosabil acoperit nu stiu ce s-ar fi intamplat. De aceea este recomandat ca inlocuirea anvelopelor sa fie facuta chiar si inainte de 1 noiembrie daca urmeaza sa va duceti in zone cu risc mare de zapada si polei la nivelul carosabilului…

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *