nov.
2013

Afacerea de familie

Ma gandeam zilele trecute la o idee care ma bantuie de ceva vreme si careia nu am avut niciodata ragazul de a-i acorda o sansa. Imi doresc din ce in ce mai mult demararea unei afaceri de familie. Nu stiu daca va fi bine pentru noul business pe care as vrea sa il incep si nu stiu nici daca asta va face bine relatiei de familie, dar stiu ca as vrea sa ii acord timp si sansa.

Daca ma bucura faptul ca vom putea intretine un business in care in mod cert vom avea incredere unul in celalalt (spre deosebire de relatiile parteneriale de business obisnuite, in care increderea nu este intotdeauna la parametri inalti), ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca vom aduce problemele legate de serviciu acasa, la cina, in week-end-uri, in vacante sau in momentele in care ar trebui sa ne bucuram de familie. De asemenea, nu as dori ca rolurile de la birou sa se proiecteze si acasa, in familie. As vrea sa avem aceleasi relatii frumoase intre noi, dar si cu copiii, fara ca cineva sa simta ca unul ii este celuilalt sef. Cu alte cuvinte ar trebui sa gasim solutia ideala sa delimitam lucurile atat la serviciu – unde fiecare sa aiba atributiile lui clar stabilite, dar sa putem separa si business-ul de familie, fiecare pastrandu-si rolul aferent fiecarei situatii. Un alt punct la care tin este rezolvarea conflictelor de la birou chiar acolo unde se produc, daca se produc, si nu prelungirea lor in sanul familiei.

Ma gandesc ca increderea pe care o avem unul in celalalt si faptul ca avem aceleasi obiective in ceea ce priveste atat viitorul familiei cat si viitorul afacerii noastre va reprezenta un confort psihic deosebit si ne va da cheia catre succes. Un alt punct important este timpul petrecut impreuna, iar aici parerile sunt impartite: in timp ce unii spun ca perioadele lungi de timp petrecute impreuna fac bine cuplului, exista si voci care spun ca detasarea de partenerul de viata – fie si pentru cateva ore – aduce beneficii cuplului. Vom vedea cum va functiona in cazul nostru…

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *