sept.
2013

12 pasi pentru a crea o afacere online

Un cuvant domina societatea noastra, prima pagina a ziarelor din intreaga lume si provoaca piata de capital sa creasca si sa scada cu o usurinta uimitoare. Se pare ca fiecare afacere se bazeaza pe o companie de tehnologie. Cu toate suisurile si coborasurile de care au parte in afaceri detinatorii, indiferent de marimea companiei, pot spune ca au fost lasati in urma in ceea ce priveste extinderea online. Fiecare om de afaceri, vanzator sau profesionist intr-un domeniu si-a pus aproximativ urmatoarele intrebari in ultimul an, fie “Folosesc corect comertul online?” sau “ Cum as reusi efectiv sa ma implic in comertul online?”

Poti sa cumperi sute de carti si sa platesti bani grei pentru consultanta in a analiza si dezbate raspunsurile la prima intrebare. Pentru a raspunde la cea de-a doua, insa, nu trebuie decat sa urmezi urmatorii 12 pasi.

· Pasul 1. Cumpara un nume de domeniu (.ro sau .com). Mergi pe site-urile care se ocupa cu asta si cauta un nume, avand grija ca acesta sa fie unic. Poate clientul sa-l scrie si sa si-l aminteasca repede?

· Pasul 2. Scrie pe hartie planurile pe care le ai in zona online si pregateste bugetul si timpul necesar.

“Cat de curand vreau ca site-ul meu online sa intre in functiune?”

“ Cat de mult o sa cheltui?”

“ Cate ore o sa dedic site-ului intr-o zi?”

· Pasul 3. Navigheaza pe internet pentru a analiza si alte site-uri. Invata din succesul si din greselile altora preluand ce este mai bun de la modelul lor de site si adaptand nevoilor tale.

· Pasul 4. Proiecteaza imaginea site-ului pe hartie. Defineste elemente, aspect, culori etc.

· Pasul 5. Angajeaza un profesionist care sa se ocupe de partea grafica si ridicarea propriu-zisa a site-ului, ramanand ca tu sau personalul tau sa se ocupe de operatiunile zilnice, comunicare si reimprospatarea site-ului.

· Pasul 6. Investeste intr-o camera digitala si un software pentru publicare cum ar fi Microsoft Front Page sau Adobe Acrobat pentru a tine pasul in mentinerea site-ului.

· Pasul 7. Mentine, fa schimbari si adu ceva nou cel putin o data pe luna. Poti face o exceptie daca site-ul tau are un design simplu, dar ai vanzari mari. In acest caz nu face schimbari majore.

· Pasul 8. Promoveaza site-ul cu fiecare ocazie pe care o ai. Spune oamenilor despre el. Pune adresa web pe cartea ta de vizita si in anunturi. Sunt companii care fac publicitate adresei de web cand te lasa in asteptare la telefon.

· Pasul 9. Da-le oamenilor un motiv intemeiat pentru care sa iti viziteze site-ul. Discounturi, informatie gratuita, stimulente speciale si multe noutari vor reprezenta ademenirile perfecte pentru vizitatorii site-ului dumneavoastra.

· Pasul 10. Concentreaza-te pe a obtine o adresa de email de la fiecare client sau potential client. Obtine permisiunea acestora de a le trimite periodic e-mail-uri cu oferte si noutati. Foloseste un server pentru a organiza si mentine lista persoanelor carora poti sa le trimiti e-mail.

· Pasul 11. Intotdeauna cauta si foloseste cea mai la indemana solutie sau optiune. Fie ca adaugi un cos de cumparaturi, o baza de date sau o alta optiune, informati-va si folositi cea mai simpla rezolvare la problemele dumneavoastra.

· Pasul 12. Educa-te si tine pasul cu actualitatea vanzarilor online. Invata despre marketing si tehnici te vanzare din lumea virtuala.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *